Vissa dagar flyter skrivandet bättre än andra. Just i dag dansar mina fingrar över tangentbordet och mitt planerade förmiddagsjobb är redan avbockat. Så nu passar jag på att läsa runt lite på nätet medan jag njuter en god kopp kaffe.

På tal om kaffe snubblade jag precis över en artikel på sciencedaily.com. Den berättar om en brittisk studie utförd på ett gäng fotbollsspelare. De fick antingen dricka en kolhydratsrik och en koffeinrik dryck eller bara en kolhydratsdryck innan och i halvtid av en 90 minuters simulering av en fotbollsmatch. Forskarna fann att kombinationen av kaffe och kolhydrater förbättrade spelarnas dribblande och pricksäkerhet jämfört med gruppen som bara drack kolhydrater. Kolhydrats- och koffeingruppen kunde också hålla en högre intensitet under sina ruscher jämfört med den andra gruppen. Läs mer här och här.

Resten av dagen ägnar jag åt mer skrivande. Det är många artiklar som ska bli färdiga innan jag får ta bilen upp till mitt älskade (och förhoppningsvis fortfarande snöiga) Jämtland. I eftermiddag kommer jag också att svänga förbi min nya arbetsplats, SATS Regeringsgatan. Jag är i full gång att förberedas inför mitt jobb som PT. Efter nyår kör vi, spännande!