Jag kommer precis från Kistamässan där Swesport 2012 går av stapeln. Swesport är Sveriges största sportfackmässa där sportföretagen visar upp produktnyheter för inköpare, press och allmänheten. De har också en rad intressanta föreläsningar och modevisningar. Jag sprang på min käre ex-kollega från Blossom Magazine, Mattias, och branschtidningen Sportfacks härliga redaktionsmedlemmar Magnus, Christer och Fredrik.

Två företag vars produkter föll mig lite extra i smaken var Contigo och Native Fitness. Contigo gör smarta vattenflaskor och termosar som är läck- och spillsäkra. Jag gillade den fina, greppvänliga designen och de glada färgerna.

Termosmuggar från Contigo

Native Fitness säljer bland annat produkter från Lifeline. Deras Jungle Gym XT är träningsremmar (likt TRX) som man enkelt fäster i en stång, trädgren eller dörr. Två saker som skiljer de från TRX är att det är två band i stället för ett, vilket gör att man inte måste träna med banden i V-form. Handtagen är dessutom styvare, något som gör det enklare att sätta i fötterna om du vill göra till exempel pushups med upphöjda ben.

Effektiv träning med remmar

Jag lyssnade också på en föreläsning om löpteknik, mer om den i ett annat inlägg. Nu blir det skrivjobb innan det återigen är dags att träna kunder.