På en solig bänk i Madrid 

Min redaktionschef från Blossom Magazine, Tia Jumbe, har slagit sig samman med karriärcoachen Jaana Lindström i ett projekt de kallar Framtidscoacherna. Tia och Jaana coachar människor att våga göra förändringar i sitt liv, för att skapa den framtid man vill ha.

För ett tag sedan läste jag ett inspirerande inlägg på Framtidscoachernas blogg. Tre ord som leder dig rätt 2012, handlar om att välja ut tre ord som sammanfattar det jag vill och behöver fokusera på under det nya året. Så här står det i inlägget:

”Den här metoden fungerar i alla möjliga sammanhang, och går också att använda i stället för det vanliga nyårslöftet. Sammanfattningsvis ska de tre orden ge dig en riktning för året, och vi vill att du påminner dig själv om dina ord dagligen. Syftet är att du verkligen är fokuserad på det du vill göra. Träning ger färdighet, och orden gör dig ständigt påmind om vad du behöver prioritera. Ha alltid dina tre ord nära dig, och utvärdera större beslut och aktiviteter i enlighet med dessa.”

Jag har funderat så det knakar på vilka mina ord ska vara. I dag när jag är hemma igen från Madrid, men med en kropp som inte mår riktigt som den ska (någon typ av virusinfektion tror läkarna), så har jag bestämt mig för att skriva ner de tre orden.

 

UTVECKLING. Förra året hände mycket i mitt liv. Jag blev färdig journalist, började jobba på tidning, flyttade från Uppsala till Stockholm, slängde mig ut i frilansdjungeln, fick jobb som PT. I år, 2012, vill jag fortsätta att utvecklas – både i jobbet och privat.

BALANS. Ett av mina favoritord, men som jag också har väldigt svårt att leva efter. Det ska jag ändra på.

STYRKA. Jag älskar att känna mig stark, både fysiskt och psykiskt. I år vill jag bli mitt starkaste jag. Jag ska springa snabbt och långt, jag ska lyfta tungt och mycket. Jag ska jobba hårt och målinriktat. För jag gillar verkligen att ha många bollar i luften, men jag måste också se till att hitta rätt balans. Annars drar kroppen i nödbromsen, precis som den har gjort nu, och säger ”du kompis, chilla lite va!” Så vill jag inte ha det. Nej, ett utvecklande, balanserat och starkt 2012 är vad jag önskar mig!