I går testades något nytt till fredagsmyset. Det blev blomkålspizza, efter inspiration från Olga Rönnberg (känd som tränare i Biggest Loser Sverige). Man byter helt enkelt mjölet mot blomkål, men behåller samma typ av topping. Vi valde lufttorkad skinka, tomater, mozzarella och ruccola. Resultatet blev väldigt gott, och visst ser det ut som ”riktig” pizza!?

Gör så här:
1. Koka ett blomkålshuvud som du har delat i bitar tills det blir ordentligt mjukt, häll bort vattnet. Mixa med stavmixer och sila bort så mycket som möjligt av vätskan.

2. Blanda massan med 1 ägg och 1 paket riven mozzarella (spara lite som topping), krydda med oregano, salt och peppar.

3. Bred ut ”degen” på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen i 200 grader tills den börjar bli lite brun.

4. Lägg på en god tomatsås (passerade tomater, vitlök, chili, gul lök, salt, peppar, basilika, lite vinäger och en nypa socker), körsbärstomater i halvor och riven mozzarella. In ugnen igen tills osten smälter och får fin färg.

5. På med lufttorkad skinka och ruccola. Smaklig måltid!