Mot Stadion!

Snart på väg ut i kyla, regn och blåst. Bring it on – Asics Stockholm Marathon 2012! Om ni befinner er i Stockholm, titta efter nummerlapp 4253, ett par turkosa kompressionsstrumpor och ett glatt leende :-).

8 svar till Mot Stadion!
 1. Linda i Hudik Svara

  Grattis till en bra prestation!

  En liten fråga, varför har man stödstrumpor?

  • Jenny Svara

   Tack så mycket Linda!
   Många löpare använder kompressionsstrumpor som smiter åt runt vaderna för att de sägs bland annat öka blodcirkulationen och kontrollera muskelvibrationerna som uppstår vid löpning. Det finns dock inga vetenskapliga bevis på att den här typen av strumpor ger en förbättrad prestation men de kan enligt studier ge förbättrad och snabbare återhämtning. Jag tycker att kompressionsstrumpor ger ett skönt stöd, de håller liksom musklerna på plats :-). Dessutom känner jag mig lite cool när jag har dem på mig, och som vi vet kan det mentala hjälpa lång väg.

  • Linda från Hudik Svara

   Ja klart man måste ju tänka på sin image också 🙂

   Efter ett sånt här lopp, hur gör du med träning/vila som tex till veckan.

   Linda

   • Jenny Svara

    Just nu måste jag först och främst få benen att vilja gå som vanligt. Jag kommer att vila tills de är återställda. Förra året hade jag träningsvärk men inte alls på samma sätt som nu. Då vilade jag 2-3 dagar och sedan började jag att sakta trappa upp igen med några kortare löppass och styrketräning.

 2. Yvonne Svara

  Du är bäst!

  • Jenny Svara

   Tack fina du <3!

 3. Sofia Svara

  Grattis! Kul att läsa andras upplevelser om loppet:-)

  • Jenny Svara

   Hoppas att det gick bra för dig!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Var vänlig ange ditt namn, din e-postadress och en kommentar.