I födelsedagspresent fick jag presentkort på fotvård av min kära familj. I dag besökte jag Amina på Friska Fötter i Solna och det visade sig vara välbehövligt. Jag har hälsprickor, förhårdnader och missfärgade tånaglar (very nice)… Eller jag kanske ska säga hade, för nu är fötterna lena som bebiskinder 🙂 och jag har fått massa bra tips för hur jag kan hålla dem så här fina.

1. Varje kväll är det smörj med fotkräm som gäller.

2. Med en vante ska jag skrubba fötterna när jag duschar. Då får jag bort döda hudceller så att det aldrig hinner lagras massa dumheter runt naglarna etc.

3. Jag ska fila med en sandpapperfil en gång i veckan (varken mer eller mindre). Filen ska gå i samma riktning som eventuella sprickor.

Fina Amina gav mig en skrubbvante. Hej då döda hudceller!

Amina konstaterade också att jag sätter i hälarna väldigt kraftigt när jag går. Hon såg det på mina skor där hälen är rejält nedsliten. Så nu ska jag börja tänka på det när jag går. Jag måste börja ta efter mitt löpsteg för när jag springer är jag inte en prominent hälisättare. Fötterna får ta mycket belastning, 2 gånger kroppsvikten när vi går och 7-8 gånger kroppsvikten när vi springer. Det är därför viktigt att försöka fördela tyngden över foten för att undvika skador. Nu ska jag pryda mina nyfixade fötter med ett snyggt lack.