I kväll var det dags för min debut på 5 kilometer. Jag var ganska nervös innan (John kan intyga). Kroppen har känts trött efter maran så jag visste inte alls hur den skulle reagera på 5 kilometer snabbdistans. Först befarade vi tråkväder då himmelen helt plötsligt svartnade och det började regna två timmar innan start. Men när vi väl kom ner till tävlingsområdet i Hagaparken så sprack det upp och blev bästa tänkbara löpväder. Härligt frisk luft och bra temperatur.

Alla tävlade i par, klasserna var dam, herr eller mixed. Den i laget med gul nummerlapp sprang högervarv medan de blå nummerlapparna sprang åt andra hållet. Jag och John möttes i en high five någonstans runt mitten av banan. Sedan ökade han farten och kom i mål på fina 20:37. Själv tappade jag lite fart (hej mjölksyra!) och passerade mållinjen på 22:28. Vi kom på plats 29 av sammanlagt cirka 600 lag i mixed-klassen!

John strax efter startskottet. Bild lånad från parloppet.se.

Kul med ett lite annorlunda lopp. Nu är jag dessutom rejält taggad att börja träna mer fart men det blir först efter äventyret uppe i Björkliden. Efter loppet skyndade vi hem för snabb dusch och sedan raka spåret till studentmottagning i Gustavsberg. Jag glömde till och med att fota oss efter målgång, så snabbt gick det :-)! Men vi kompenserade med en bild direkt efter duschen. Fortfarande med lätt mosiga och rosiga kinder.

Jag och bästa tävlingspartnern