Lördagen fortsatte i lugnets tecken så det var med utvilade ben jag vaknade i morse. Vad passar då bättre än lite sugande backlöpning? Sagt och gjort, vi tog bilen till Hammarbybacken för det gamla kära upplägget 5 intervaller upp för berget (två stolpar upp, en tillbaka) à 3 varv. När vi nådde toppen på sista varvet trodde jag att hjärtat skulle fortsätta ut ur kroppen… När pulsen lugnat sig något drog vi in i motionsspåret och avslutade med cirka 2 kilometers nedjogg. Herr Garmin visade sammanlagt knappt 6 kilometer efter avslutat pass och det var med möra ben vi styrde tillbaka hemåt igen.

Jag testade mina nya trailskor för andra gången och jag gillar dem mer och mer. Första gången jag äger ett par skor med dubb. Vilken skillnad det blir i terrängen, ett helt oslagbart grepp jämfört med vanliga löpskor. Mina heter VJ Bold och har metalldubbar men det finns även varianter där dubbarna är i plast. Jag rekommenderar er att investera i ett par om ni tränar mycket i terräng, fjäll och backar.

Nätt design som passar mina smala och långa fötter. Väger endast 260 gram.

Materialet i ovandelen innehåller kevlartrådar som förstärkning. En tunn platta i framfoten ger stabilitet i tuff terräng och det så kallade Fitlocksystemet ger skydd och stöd på insidan.

Vi kanske inte ser så svettiga ut… Men det var vi!