God morgon! Jag ska snart ge mig i väg till ett möte, men först vill jag dela med mig av nästa etapp i vår tävling. Vi kom fram till nattlägret runt 17.30 på fredagen. Då hade många lag redan fått upp sina tält medan andra fortfarande var ute på fjället och härjade. Efter stämpling och kanelbulle (som smakade ruskigt gott) stapplade vi iväg för att hitta en plan och stilla plats att sätta upp vårt tält.

Vår gröna boning ser kanske inte så stor ut, men den funkade finfint

Nummerlappen skulle sitta synlig på tältet. Mamma och pappa, visst hade vi ett bra lagnummer! 😉

Det blåste en del så vi pälsade på oss med vindbyxor, förstärkningströja och plastpåsar i de dyngsura skorna.

Har jag nämnt något om hur vackert det var…?

Kvällens gourmetmiddag, frystorkad pasta provence. Allt smakar gott på fjället! Speciellt om det är varmt.

Efter att tältet kommit upp och kläderna hängts på tork, tände vi köket för att få i oss mat. Mat och vila – det var vad som stod på schemat. Kroppen kändes stel och en liten obehaglig tanke gnagde i bakhuvudet, hur skulle den vara redo för ännu en lång dag redan om några timmar?

Allt var i alla fall så bra ordnat där uppe. Det fanns sjuk- och toalettält och funktionärer som var redo att svara på frågor. Kartan för dag 2 delades ut under kvällen och vi konstaterade att dagen skulle bjuda på många kontroller och några riktigt branta stigningar. Den första direkt efter start… Efter en kopp kaffe och choklad inne i tältet (liggandes, ingen plats att sitta där inte…) kröp vi ner i sovsäckarna och välkomnade John Blund.

Morgon i lägret

När klockan ringde vid 6.00 var det bara att rulla ut (bokstavligt talat) ur tältet för att välkomna lördagen. Jag ville knappt ställa mig upp med rädsla att benen skulle kännas som stela pinnar. Men när jag väl började traska var det bara vaderna som protesterade lite, annars kände jag mig överraskande fräsch. Vilken häftig kropp man har! Det är som att den hade ställt in sig på att fortsätta vara stark även denna dag, då den visste vad som väntade. Annat var det när jag sprang Stockholm marathon i våras, då fanns det inte på kartan att röra sig mer än nödvändigt dagen efter.

Varm mat även till frukost. Tävlingskläderna och skorna var dock inte så varma utan snarare fortfarande blöta. Men vad gjorde det, vi skulle ändå börja med att vada över vattnet igen… 🙂

Vi packade ihop våra grejer och som tur var fick allt plats även denna gång. Klockan närmade sig 8.00 och starten för dag 2…

Håll ut, snart kommer den rafflande upplösningen :-).