Tjejmilen 2012

Wow, vilken fest! Start- och målområdet bjöd på peppade tjejer och härlig gegga från kombinationen ihållande regn och drygt 30 000 löpare som trampade runt i gräset. Jag kände mig pigg och ställde mig på startlinjen med en bra känsla.

Snart start! SATS har kört i gång uppvärmningen inne i fållan.

Första kilometern blev det lämmeltåg men eftersom alla höll ett bra tempo behövde jag aldrig stanna upp. Kroppen var stark och jag fick jobba med att inte gå ut för hårt, jag var rädd att det skulle straffa sig senare i loppet. Målet att ta första halvan i 4:30-tempo klarade jag med en hårsmån, vid 22:23 nådde jag 5-kilometersskylten.

De första 5 kilometerna sprang jag med ganska lätta ben men sedan slog det om och allt blev plötsligt väldigt jobbigt… Andningen var oregelbunden och kilometerna kändes milslånga. Då var det bara att koppla in pannbenet och mina mantran ”du är så stark! du är så stark!” och ”snart i mål, då får du vila”… När Djurgårdsbron dök upp hade vi passerat 8 kilometer och jag ville verkligen kicka igång kroppen för en sista riktigt snabb kilometer. Jag kämpade upp för den sista backen och nådde 9 kilometer med ett hjärta pumpandes i maxpuls. När målområdet äntligen närmade sig tog jag mina sista krafter och krigade genom leran in i mål.

Slutspurten med ett ansiktsuttryck som säger en del…

Klockan stannade på 44:00 och jag är väldigt nöjd, 30 sekunder snabbare än mitt personbästa! Nu är jag ännu mer taggad att lägga upp ett riktigt bra träningsprogram inför Hässelbyloppet i oktober!

Karoline Bjerkeli Grövdal från Norge vann loppet före segertippade Isabellah Andersson. Karoline och Isabellah följdes åt i 8 kilometer men sedan fick den 22-åriga norskan en lucka som höll i sig. Hon vann loppet på 33.14 – bästa tiden i Tjejmilens historia! Isabellah, vars ben stumnade vid 8 kilometer, vann silvret med tiden 34:18.

Choklad-doppade skor efter målgången

Det var med ett leende på läpparna jag torkade bort smutsen från benen innan jag, John och lillasyster kastade oss i väg för att hjälpa bror Jonas och Åsa att flytta.

Jag sprang såklart med mitt rosa flicka-armband och jag hoppas verkligen att Plan och kampanjen Because I’m a girl har fått mycket uppmärksamhet i och med samarbetet med Tjejmilen. Uppmärksamhet som gör att många skänker pengar till förmån för utsatta tjejer i utvecklingsländer.

Foto: tjejmilen.se i samarbete med Plan

Här är alla bilder på mig från SprangDu.se:

6 svar till Tjejmilen 2012
 1. Kristina Sunding Svara

  Grattis lilla Gumman till din bästa tid igår. Kramar från Mårdsund

  • Jenny Svara

   Tack fina mamma! Stor kram tillbaka <3

 2. Linda från Hudik Svara

  Mina chokladdoppade skor fick först en avsköljning i hotellets tvättställ och nu efter hemkomst en omgång med nagelborste och vatten…undra hur lång tid det tar innan dom torkar:-/

  LINDA

  • Jenny Svara

   Ja, mina står fyllda med tidningspapper som gör sitt bästa för att suga upp det blöta…!

 3. Plan Sverige Svara

  Tack för ditt stöd Jenny! Och grattis till en grym tid!

  • Jenny Svara

   Tack själv Sofia! Jag fortsätter gärna att stödja Plan i framtiden.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Var vänlig ange ditt namn, din e-postadress och en kommentar.