Tjur Ruset blev som befarat en lerig historia. Loppet började med snäll löpning över en åker, därefter nådde vi snart en lång och brant backe – och sedan var det i gång. Vadning genom lera och vatten, klättring över stockar och sten, uppför, nerför… Och så det evighetslånga diket där lervattnet nådde upp till midjan och allt man ville var att ta sig den sista dryga kilometern in i mål.

En annorlunda löpupplevelse minst sagt, där min begränsning inte satt i flåset utan snarare i hur snabbt jag kunde ta mig ner i dikena och sen upp igen för fortsatt frammarsch. Fötterna kändes som frysklampar efter varje dyk, och det sög rätt bra i benen också. Nu efteråt är jag ändå ganska pigg i kroppen. Jag kände mig stark i dag. Andningen, som har varit ansträngd under den senaste tidens träning, var med på noterna. Kroppen ville helt enkelt springa 10 kilometer lervälling! 1:09:30 blev tiden, plats 80 av 1796 damer!

Före…

… och efter! Jag har skaffat lerskägg (och bruna kläder)

Det tog sin lilla tid att gnugga bort smutsen… Nu när vi är (ganska) rena väntar middagsbjudning hos vänner.
Hoppas att ni har en trevlig lördag!