Chaidrycken smakade gott med några bitar riktigt mörk choklad

I dag mår magen bättre, jag antar att den behövde en lugn söndagseftermiddag i soffan. Och på tal om att ta det lugnt i soffan… Förra veckan testade jag Chai Havredryck från Oatly, efter att ha fått några värdekuponger hemskickade. Jag gillar chai och har sedan en tid bytt den vanliga mjölken mot just havremjölk, så förväntningarna var stora.

+
Jag gillar de enkla ingredienserna, inte en massa konstiga tillsattsämnen utan i den här drycken hittar du endast havrebas (vatten, havre 10%), naturligt kryddextrakt (kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära), råsocker, salt, järn och vitaminer (folsyra, D2, B12).

I vanliga fall gillar jag inte drycker med tillsatt socker, men i den här drycken utgör det tillsatta råsockret endast 0,5 gram (per 100 gram dryck).

Jag föredrar att dricka den varm, då kommer kryddsmakerna fram bäst. Vanlig havremjölk smakar väldigt mycket havre när den värms (mer än den gör kall), något som i chaidrycken dämpas av kryddorna. Bra tycker jag, för det kan bli för mycket av det goda (läs: havren).


Jag tycker att chai-smaken skulle varit ännu starkare. Varför snåla på kanelen, kardemumman, kryddnejlikan och ingefäran? 🙂

 

Summa summarum, jag gillar Chai Havredryck. Jag kan tänka mig att köpa den fler gånger, men inte som daglig dryck. Det går ju faktiskt även att lägga en chaipåse i hett vatten med lite naturell (havre)mjölk, vilket blir billigare än 19 kronor litern.