Jag och mina ”systrar” Helena och Amanda. Bild lånad av Terese.

Jag har skrivit mycket om B.A.B.Y. den senaste tiden och i går var det alltså dags för lanseringsfesten. Det blev en lyckad historia med många glada tjejer som minglade runt på Rosa Skrot. Att nätverka med andra likasinnade, utbyta idéer och inspiration är fantastiskt kul tycker jag. Därför är jag så glad att Malin tog initiativet att starta det här nätverket för alla träningsintresserade tjejer med bra attityd.

Vad är då en bra attityd i det här sammanhanget? Jo, att vi som har valt att vara babies verkar för en god sammanhållning i gruppen och att vi ska lyfta varandra – i stället för att ständigt tävla om att synas mest. Det har blivit en del prat om oss tolv ambassadörer, varför vi finns om alla ska vara lika viktiga som medlemmar? Och visst är det självklart så att alla får lika stor plats som medlem i B.A.B.Y., men samtidigt behövs en kommitté (samma gäller för alla föreningar, företag och organisationer.) Jag tycker att två bra liknelser kom upp under gårdagen, vi är nätverkets styrelse eller elevråd.

Jag tog inga egna bilder under festen men här ovan ser ni en som jag lånade från ”syster” Terese. Bilden här nedanför hittade jag hos min ”syster” Shirin. Vi babies ska ju hjälpa varandra ;-).

Jag vill i knyta ihop det här inlägget med att tacka alla ni härliga tjejer som kom i går, Rosa Skrot för att ni tog emot oss, och till Malin – för ditt driv och för alla bra idéer. Vi är nu över 1 000 medlemmar, men under 2013 kommer den riktiga boomen, var så säkra – stay tuned! Vi kommer att anordna fler events, skänka pengar till forskning för kvinnohälsa och fortsätta att inspirera varandra. Läs mer om allt detta här.

Alla ambassadörer utom Tanja. Från vänster Shirin, Magdalena, Cecilia, Helena, Amanda, Fia, jag, Jenny, Terese, Erika och Madelinn.