Nu börjar det bli vår och varmt vilket är himla härligt tycker jag. I och med att snön smälter bort slutar de flesta att tänka på vinteraktiviteter, men det är smart att börja fundera redan nu över nästa gång snön faller. Att köpa sportprylar ”off-season” lönar sig ofta då butikerna gärna rear ut årets modeller när det inte längre är säsong. Att köpa begagnat är ett annat tips, det finns en hel del skidbytarbodar där man både kan lämna in sin gamla utrustning och fynda nya (fast använda) grejer.

Jag har ju funderat på att anmäla mig till Öppet Spår nästa år och borde därför passa på att köpa min utrustning redan nu. På tal om skidutrustning har jag och John haft möjlighet att testa nya alpina skidor från Salomon den här vintern. Vi tog med skidorna upp till Åre i julas och jag gillade mina BBR Sunlite. Bra skär och följsam åkning trots ett ganska dåligt underlag (moddig snö).

Både jag och John hade All mountain-skidor (som kan köras över hela berget oavsett före). Johns var ett par riktigt tunga BBR 10.0. Han gillade dem, men upplevde att de blev lite svåra på grund av just tyngden. Han har åkt en hel del tidigare men är inte ”proffs”. Han tror att de passar bättre för en tekniskt duktigare skidåkare.

Vi tyckte båda att skidorna kommer till sin rätta framför allt i djupare snö, vilket tydligt märktes när vi testade föret utanför pisten.

I Åre kopiaI skidtestartagen i Åre

BBR Salomon

BBR Sunlite, riktigt snygga om ni frågar mig