Jag har länge använt vätskeersättningen Resorb för att återställa salt- och vätskebalans efter till exempel utekvällar eller sjukdom. När jag hörde talas om den nya produkten Resorb Sport blev jag såklart nyfiken på att testa, samtidigt som jag undrade vad skillnaden var från originalet.

Resorb Sport är en kolhydrat-elektrolytlösning som ska förbättra vattenupptaget vid fysisk träning vilket gör att man lättare håller igång kroppen under långvarig uthållighetsträning. Resorb Sport innehåller också magnesium (till skillnad från vanliga Resorb). Magnesium bidrar till:

– Normal muskelfunktion
– Att minska trötthet och utmattning
– Elektrolytbalansen 

– Magnesium är nödvändigt för neuromuskulära funktioner, för hjärtat, för immunsystemet samt för metabola reaktioner. Vid hård fysisk ansträngning ökar förlusten av magnesium via svett och via urin. Det bidrar till att försämra den fysiska kapaciteten, säger Petra Lundström, idrottsnutritionist och doktorand Karolinska Institutet, i ett pressmeddelande från Nestlé Health Science.

Jag gillar det portionsförpackade pulvret (i stället för en brustablett) som enkelt blandas med 250 ml vatten. Flaskan som följde med i kitet jag fick för att testa har en kylklamp fäst i locket. Den har jag i frysen/kylen, redo att ta ut när flaskan ska med. Under mina två veckor i Turkiet har jag flera gånger tagit med mig drycken ut i spåret. På dagens bergspass i 30 graders värme och vindstilla satt det extra fint. Smaken är citrus, frisk och god. Jag kommer att fortsätta testa och utvärdera, än så länge är jag nöjd.

ResorbSäljs på apotek och i dagligvaruhandeln från och med april. Rekommenderat cirkapris är 76 kronor för en förpackning med 10 påsar.

TurkietVätskepaus under dagens bergspass

Turkiet 2Jag och mina löpare tog oss an 12 kilometer i bergen

Turkiet 4En del av belöningen efter avklarat pass: Utsikt över Green Lake!