I dag rullar två cyklar fulla av nyttig snabbmat ut i Stockholm. Jag var med på presslunchen där hälsoentreprenörerna Brian van den Brink och Norberto Lacourt, som driver företaget ActivateMe, presenterade sitt nya koncept Hälsovagnen. I samarbete med Svarta Lådan, Vitamin Well och Smiling Faces kommer Hälsovagnens ambulerande Cargobikes att cirkulera runt allmänna platser i Stockholm i sommar. I lådorna finns hälsosamma luncher, mellanmål, snacks, kylda drycker och kaffe. Det kommer också att finnas ett fast sommarkafé på Skeppsbron 27. Via gps-tracking på hemsidan kan den som är intresserad hålla koll på var vagnarna befinner sig.

Jag tycker att det här är en jättekul grej och hoppas att den får stor spridning. Det behövs fler som vågar göra nytänkande och kreativa hälsosatsningar.

Hälsovagnen 2Brian och Norberto gör sig redo att cykla iväg ut på stan

Hälsovagnen 3Vagnarna rymmer en hel del mat och mellanmål

Hälsovagnen Gps-tracking på sajten

HälsovagnenEtt litet smakprov från dagens lunch