Nu har Smittskyddsinstitutet kommit fram till att hepatit A-utbrottet sannolikt orsakades av frysta jordgubbar. Livsmedelsverkets rekommendation att koka köpta frysta jordgubbar gäller alltså fortfarande men andra typer av bär är inte längre misstänkta. Ni kan läsa mer på Livsmedelsverkets sajt. Just nu längtar jag till sommaren och färska svenska jordgubbar, det är ju så mycket godare än frysta!

 Jordgubbar Jordgubbar med mascarponekräm

Längtan efter jordgubbar fick mig att tänka på den här fräscha desserten som jag gjorde förra sommaren:

Jordgubbar med mascarponekräm
(2 personer)

Cirka 4 tsk råsocker
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
250 gram mascarpone
Skal från citron eller lime
Jordgubbar (valfri mängd)

Vispa samman socker och ägg ordentligt, vänd sedan ner osten försiktigt tillsammans med citrusskalet. Varva mascarponekrämen och skivade jordgubbar i ett vackert glas. Njut! ♡