Hur snabbt springer du 1 000 meter? Nu har du din chans att testa i tävlingssammanhang!

Torsdagen den 27 juni är det premiär för Spring 1000, en löptävling som avgörs på Sollentunavallen i samband med den internationella friidrottsgalan Sollentuna GP.

Deltagarna kommer att springa 1 000 meter, alltså två och ett halvt varv på banan. Det finns plats för 225 löpare och anmälningsavgiften är 95 kronor. Här kan du läsa mer om tävlingen, och här ger landslagstränaren Kent Claesson sina bästa träningstips.

En annan person som vet hur du ska träna för att bli snabb på 1 000 meter är Lisa i Runday. Hon har skrivit ett utförligt inlägg som ger massor av bra tips. Min sega långdistanskropp tycker personligen att det låter lite läskigt… Korta och riktigt snabba lopp är ett utmärkt sätt för mig att kliva ur min komfortzon.

Danderyds gymnasiums löparbana