”Har jag inte lite ont i halsen…? Jo visst sjutton känns det raspigt när jag sväljer!”, ”Hmm, gör det inte lite ont på baksida lår… Och brukar det verkligen kännas så här i fötterna…?”. De här tankarna sammanfattar delar av min morgon, så som det brukar dagen innan lopp!

Jag har i alla fall fått en bra uppladdning. Lofsan, författaren Sofie Sarenbrant och Röhnisch bjöd in till en morgon med intervaller, frukost och lite prat om Sofies nya bok Andra Andningen som passande nog utspelar sig under Stockholm Marathon.

Först joggade vi ner till Tanto där passet började. Intervallerna var uppdelade i tre serie på 7,5 minuter vardera. Bra och mentalt skönt upplägg eftersom intervallerna blir kortare och kortare. 
Serie 1: 5 x 1 min (30 sek gåvila)
Serie 2: 10 x 30 sek (15 sek gåvila)
Serie 3: 15 x 15 sek (15 sek gåvila)

Jag tog det väldigt lugnt under löpningen, joggade lite lätt när de andra sprang intervaller. Benen behöver bara luftas lite så här dagen innan. Väl tillbaka på Rosa Skrot åt vi frukost och fick veta lite mer om Andra Andningen. Så här står det på bokens baksida:

Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?

Jag köpte med mig ett exemplar som får bli kvällens uppladdning i soffan. Jag kommer att springa som en galning i morgon, man vet ju aldrig vem som jagar där bakom… 😉

Rosa Skrot 2Vi lyste upp Tantolunden med våra rosa outfits

Andra andningen 4

Sofie Sarenbrant berättar om sin bok

Andra andningenRoligt att deckargenren har letat sig in i löparvärlden

Andra andningen 2