Söder Runt

Wellness Söder Runt är ett nytt lopp i Stockholmskalendern. Cirka 750 löpare var anmälda till att springa loppets 10 kilometer – och tyvärr resulterade nummerlappsstrul i att starten blev framflyttad 30 minuter. Men men, då finns det gott om förbättringspotential till nästa år!

Jag var inte speciellt tävlingstaggad i förmiddags utan intalade mig själv att det bara skulle bli ett lite snabbare träningspass. Inte så smart sätt att ladda mentalt men ibland är det skönt att bara springa ett lopp utan pressen att det ”måste bli personbästa”.

Efter det lätt kaosartade arrangemanget innan start blev det bättre. Banan var bra utmärkt, jag upplevde aldrig någon trängsel och det var fullt av funktionärer utplacerade längs banan. Minus för att det bara fanns en vätskekontroll, en var tredje kilometer är egentligen optimalt. Jag höll ett ganska jämnt tempo hela loppet och stängde av klockan på 44:48. Ingen fantastisk tid för mig men ändå helt okej och väntat. Det bästa var att höften som har krånglat sedan maran inte gjorde något väsen av sig överhuvudtaget. Tack för det!

Strax efter målgång kom en man fram och tackade mig för att jag hade agerat hare, något jag var helt omedveten om. Han låg strax bakom mig hela loppet och sa att han aldrig orkat hålla tempot uppe om det inte varit för mig. Det gjorde mig väldigt glad!

Något som också gör mig glad är min bästa sambo som sprang in på 40:56, personbästa och nu närmar han sig verkligen drömgränsen sub40. Du är bäst!

Efter loppet bjöds vi på After Run med pizza och öl (det är ju ändå söder, för att citera arrangörerna). Roligt och lite annorlunda inslag. Nästa år kommer säkert arrangemanget att flyta på bättre och då ser jag fram emot att komma tillbaka.

Söder RuntNöjd kille väntar på öl och pizza