En dag på STAC

Gårdagen hos Joakim Dettner och gänget på STAC i Ronneby var väldigt intressant. Först och främst var lokalen något i särklass. Stora ytor, högt i tak, brottarmatta, löparbana, massor av vikter, vägg att att kasta bollar (eller spjut!) på, ett testlabb och så vidare. Jag kan förstå att det kommer elitidrottare – och vanliga motionärer – från hela Sverige för att träna här.

STACBrottarmattan

STAC 2

Vi fick lära oss mer om STAC-metoden som är ett holistiskt sätt att se på hur sambandet mellan kost, träning och övriga livet ligger till grund för vilka resultat vi kan skapa. Sedan fick vi genomgå en screening, en rad tester som visade var vi har svagheter i kroppen. Min testledare Jonas konstaterade bland annat att jag måste jobba med mina inåtroterade axlar samt stelhet i baksida lår och lite instabilitet i höften. Efter lunch delades individuella stretch- och träningsprogram ut och jag är väldigt laddad att komma igång med mina övningar.

STAC 4Fia väntar på att bli screenad av Joakim

Jenny på STACLite stel här och där…! Bilden har jag lånat av Helena.

STAC 3Åsa i en av av sina övningar.

STAC 5Framstupastå med fötterna på boll – tuffare än vad den ser ut.

STAC 7

Dagen avslutades med ett cirkelträningspass. Här är Terese och Helena på väg upp i ”pyramiden”.

STAC 6 Helena springer så snabbt att hon försvinner ur bild!

4 svar till En dag på STAC
 1. Amelie Svara

  Det verkar ha varit en fantastisk dag!

  • Jenny Svara

   Ja väldigt inspirerande! Hoppas på att kunna åka tillbaka dit snart igen :-).

 2. Sigrid Svara

  Vad härligt det ser ut! Blev nyfiken på vad du fick för råd/övningar gällande stela baksida lår samt höft, då jag själv behöver jobba med samma sak. Mvh, Sigrid

  • Jenny Svara

   Jag fick bland annat med mig en stretchövning för hamstringsmuskulaturen: Hälen på en hög bänk med bibehållen rak rygg och lätt böjt knä. Jag ska också jobba med utfallssteg där jag fokuserar stenhårt på att hålla höften och knät i position med tårna. Svårt att förklara i den här korta kommentaren men när jag kört programmet ett tag kommer jag att blogga om det igen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Var vänlig ange ditt namn, din e-postadress och en kommentar.