Just nu är det många tjejer som laddar järnet i sina lägenheter, hus och hotellrum – drygt 33 000 löpare står på startlistan till dagens lopp. Klockan 13 går första start i det 30:e Tjejmilen.

Jag börjar dagen passande nog med Risentas Tjejmilsmüsli, specialblandad inför den här tävlingen med massor av nötter, frön och torkade bär. Jag hängde hela eftermiddagen i går med Risenta-gänget i Danicahallen där jag kollade pulsen på massor av förväntansfulla löpare. Säga vad man vill om tjejlopp, det är mycket rosa och inte lika mycket tuff tävlingsanda som i många andra lopp där även killar springer, men löparglädjen går inte att ta miste på bland deltagarna. Vi som ska springa kommer att få vara med om en riktig folkfest. Det är många som springer bara ”för att det är kul” men självklart finns också de löpare som satsar järnet och springer för en bra placering eller ett nytt personbästa.

 Stort lycka till vad du än har för mål med dagen, let’s do this!  

Tjejmilen 2013 2 Tjejmilen 2013