Josefin och jag hade telefon- och sms-kontakt i går morse. Hon hade inte mått så bra den senaste tiden på grund av en förkylning och bestämde sig till slut för att inte springa. Det kändes jättetråkigt men så är det. Det blir inte alltid som man har tänkt sig och det kommer fler lopp. När jag och John svängde in för att plocka upp supporter-Josse stod hon ändå där på asfaltsplanen i shorts – och den solgula tröjan under jackan. ”Jag kunde inte låta bil. Jag vill vara med om jag så ska gå runt!”. 

Tjejmilen 2013Syster Josefin och hennes härliga kompis Caroline innan start. Det var väldigt soligt!

Och så blev det, minus gåendet. Vi lämnade väskor, gick på toaletten, drack vatten och fyllde på med lite energi. Klockan 13 gick starten och vi gav oss iväg. Vilken värme! Underbart fint sommarväder å ena sidan men inte helt optimalt löpväder om du frågar mig, Josefin och väldigt många fler med oss. Men vi sprang, ner till Djurgårdsbrunnskanalen, runt Blockhusudden, Djurgårdsvägen, Rosendalsvägen, över Djurgårdsbron och höger upp mot Gärdet igen. Josefin hade ett tyngre lopp än under Midnattsloppet för några veckor sedan, men hon kämpade på galant. Kilometertiderna vittnade dessutom om att hennes tid från Midnattsloppet,1.06.36, var inom räckhåll.

Jenny och Josefin TjejmilenAllt blir roligare med lite spex…!

Den sista backen upp mot Gärdet är seg. Jag kommer i håg förra året hur arg jag var att den aldrig tog slut, jag ville ju bara in i mål. Vi tuggade uppför, små korta steg och med blicken högt. Ute på Djurgården är det ganska publiktomt långa sträckor men där, längs Strandvägen, Dag Hammarskjölds väg och förbi Radiohuset dundrade hejaropen.

Josefin TjejmilenGlad syster snart i mål

Klockan stannade på 1.01.35, fem minuter snabbare än tidigare personbästa! Fantastiskt bra med tanke på Josefins tidigare förkylning, ett ben som började krångla efter halva loppet och den tryckande värmen. Ännu en gång är jag superstolt coach.

En riktigt lyckad löpfest med andra ord. Jag fick dessutom träffa Marie, Karin och Katarina som jag har följt under sommaren inför loppet. De bjöd på breda leenden och väldigt fina tider, snart kommer en sista uppdatering upp på Risentas sajt.

Stort grattis till alla er som sprang!