I morgon är det oktober, den rosa månaden. Om du vill vara med och stödja bröstcancerforskningen finns många olika sätt. Ett av dem är yoga.

Lördagen den 12 oktober anordnas andra upplagan av Yogamarathon mot bröstcancer. Det är en dag fylld med yogaklasser runt om i landet där såväl erfarna som nyfikna yogautövare får träna olika typer av yoga och skänka valfri summa till Bröstcancerfonden.

Under sommaren 2012 uppkom idén om att använda yoga för att samla in pengar till forskning om bröstcancer. I oktober 2012 gick det första Yogamarathon mot bröstcancer av stapeln i 15 städer runt om i landet. Det resulterade i 140 000 kronor till Bröstcancerfonden.

Huvudstudio för årets Yogamarathon är YogaShakti på Timmermansgatan i Stockholm. Där kommer det att hållas 15 klasser mellan klockan 06.00-18.30 med allt från morgonmysig restorative till inversions och armbalanser. Information om övriga medverkande yogastudios samt schema på YogaShakti finns på www.yogamarathon.info.

Yogamarathon

Alla som arbetar med Yogamarathon mot bröstcancer gör det ideellt.