För två år sedan gjorde jag illa foten två dagar innan och fick snällt stå vid sidan på mina kryckor. Förra året fick jag kramp i magen och stannade tre gånger under loppet. I år har jag visserligen varit krasslig och inte kunnat träna på helfart de senaste veckorna, men – det gick bra ändå. Hässelbyloppet 2013 blev alltså tredje gången gillt för mig.

Dagens taktik var att gå ut i 4.20-tempo för att se hur länge det skulle hålla. Under de första 5 kilometerna svarade kroppen bra och jag höll min tänkta fart. Loppets andra del var riktigt tung och jag fick allt svårare att hålla tempot. Känslorna pendlade upp och ner hela vägen. Ena sekunden var jag starkare än någonsin men bara någon minut senare brottades jag med tankar om att bryta. Som det ofta är under tävling.

Måltiden blev till slut 43.42, en tid jag är väldigt nöjd med med tanke på hur kroppen har krånglat den senaste tiden. Jag har bara varit under 44 på milen en gång tidigare och det var på Kistaloppet i slutet av augusti. Då blev tiden 43.40, känns så skönt att få kvitto på att formen är densamma som då. Försöker att inte tänka på att jag endast var några ynka sekunder från nytt personbästa…

Den obligatoriska efter-tävlings-tröttheten har precis infunnit sig, men den här härliga höstdagen måste jag fortsätta att ta vara på. Fika på stan med världens bästa lillasyster får det bli.

Jenny Hässelbyloppet

I solskenet innan loppet

Jenny Hässelbyloppet 2

Lite rosigare om kinderna efteråt, fortfarande samma starka sol!