Hässelbyloppet 2013 – tredje gången gillt

För två år sedan gjorde jag illa foten två dagar innan och fick snällt stå vid sidan på mina kryckor. Förra året fick jag kramp i magen och stannade tre gånger under loppet. I år har jag visserligen varit krasslig och inte kunnat träna på helfart de senaste veckorna, men – det gick bra ändå. Hässelbyloppet 2013 blev alltså tredje gången gillt för mig.

Dagens taktik var att gå ut i 4.20-tempo för att se hur länge det skulle hålla. Under de första 5 kilometerna svarade kroppen bra och jag höll min tänkta fart. Loppets andra del var riktigt tung och jag fick allt svårare att hålla tempot. Känslorna pendlade upp och ner hela vägen. Ena sekunden var jag starkare än någonsin men bara någon minut senare brottades jag med tankar om att bryta. Som det ofta är under tävling.

Måltiden blev till slut 43.42, en tid jag är väldigt nöjd med med tanke på hur kroppen har krånglat den senaste tiden. Jag har bara varit under 44 på milen en gång tidigare och det var på Kistaloppet i slutet av augusti. Då blev tiden 43.40, känns så skönt att få kvitto på att formen är densamma som då. Försöker att inte tänka på att jag endast var några ynka sekunder från nytt personbästa…

Den obligatoriska efter-tävlings-tröttheten har precis infunnit sig, men den här härliga höstdagen måste jag fortsätta att ta vara på. Fika på stan med världens bästa lillasyster får det bli.

Jenny Hässelbyloppet

I solskenet innan loppet

Jenny Hässelbyloppet 2

Lite rosigare om kinderna efteråt, fortfarande samma starka sol!

10 svar till Hässelbyloppet 2013 – tredje gången gillt
 1. Rund är också en form! Svara

  Wow, härligt! Grattis till en riktigt bra tid. 🙂

  • Jenny Svara

   Tack så mycket!!

 2. Sigrid Svara

  Jättestarkt jobbat 😀 Jag såg dig i starten och tog sedan rygg på dig ett tag. Det kändes tryggt, haha. Och det hjälpte mig nog mot ett pb. Kram,

  Sigrid

  • Jenny Svara

   Vad roligt Sigrid, grattis till ditt pb!!

 3. Helena Svara

  Vilken tid! Grym prestation Jenny!!!

  • Jenny Svara

   Tack så mycket Helena! Du verkar också ha haft en bra helg i löpningens tecken :D.

 4. pilla Svara

  Superbra sprunget!!!

  • Jenny Svara

   Tack! Jag såg att det gick bra för dig också, härligt jobbat!

 5. PerM Svara

  Grattis till en superbra prestation! Snyggt! 😀

  • Jenny Svara

   Tack så mycket Per!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Var vänlig ange ditt namn, din e-postadress och en kommentar.