Nu har vi genomfört premiären av Nordic Extreme Running. Loppet passade mig som handen i handsken! Jag gillar teknisk terräng, lera, backar och skogspartier – något det fanns gott om runt Tofta Skjutfält. I den fruktade ”Hästskon” gick lervattnet stundvis upp till midjan…

Tävlingen gick två varv på en 5-kilometersbana och det var ett bra upplägg. Första varvet hittade jag in i rytmen, lärde känna terrängen för att sedan under varvet våga trycka på under rätt partier. Klockan stannade på 55:03 och jag placerade mig 6:a i damklassen. Väldigt nöjd och med mersmak, som vanligt när jag springer terränglopp.

Charlotte och Lisa sprang lagtävlingen och höll ledningen rakt igenom loppet. Så duktiga! Deras tid på 2 x 5 kilometer blev 51:54 och deras respektive tider skiljde bara med två sekunder.

Nu väntar en god middag inne i Visby innan färjan går tillbaka till fastlandet i morgon bitti. Jag är så nöjd med min helg här på Gotland. Tack Nordic Sport & Event för ett superbra arrangemang!

IMG_7014

Taggade inför start

IMG_7026

Lisa på väg ner i ”Hästskon”

IMG_7046

Charlotte uppför första branta backen

IMG_7050

Snabba Petra vann damklassen på 10 kilometer

IMG_7059

Jag på väg in mot mål

IMG_7086

Charlotte och Lisa är galet synkade, två sekunders skillnad!

IMG_7079

Efter målgång med supporter-Normann

IMG_7096

Vinnarna i lagklassen!