För några veckor sedan fick jag hem IQ-bältet som nu har fått följa med under några rundor. Bältet har ett fack för mobilen samt två mindre fack med blixtlås där till exempel nycklarna kan ligga. Den justerbara axelremmen är avtagbar och fungerar både som reflex och för att hålla hörlurarna på plats.

Jag tycker att det här är en smart produkt, speciellt på vintern när vanliga reflexvästar lätt känns klumpiga över jackan. Har aldrig tänkt på att det är smidigt att ha mobilen på magen men det blir faktiskt enklare att använda skärmen jämfört med när den sitter på armen. Sladden hålls på plats innanför blixtlåset på axelremmen.

Det kan behövas lite justerande innan axelremmen sitter som den ska, utan att halka ner. På sommaren går remmen att fästa i axelbandet om du springer i linne.

Priset ligger på 399 kronor vilket är ganska dyrt men då får du också många funktioner i samma produkt. Här hittar du en instruktionsvideo och här kan du beställa ett eget exemplar.

IQ bältet 4Matchar helt perfekt med min jacka! Bältet och remmen finns också i gult

IQ bältet 2 IQ bältet

Axelremmen håller hörlurssladden på plats