Årets julklapp 2013 blev som många av er säkert redan vet råsaftcentrifugen. Själv använder jag vår Blendtec när jag ska göra olika smoothies och drinkar, en centrifug har ännu så länge inte letat sig in där hemma.

Hälsotrenden är tydlig även i valet av årets modejulklapp som blev lättviktsjackan. Ett tydligt tecken på hur mode- och sportbranschen smälter samman allt mer.

– Lättviksjackan är en spännande produkt då den går hem både i ett avslappnat sportsammanhang och hos en mer trendig modebransch. Den har funnits i periferin i ett par år men det är först nu som vi verkligen ser och kommer att se en försäljningsboom, säger Lotta Ahlvar, vd för Svenska Moderådet i ett pressmeddelande.

Själv har jag två tunna dunjackor som jag tycker fungerar kanon under stora delar av våren, hösten och varmare vinterdagar. Smidiga men ändå varma vilket måste vara en av anledningarna till att den här typen av jackor har blivit populära.

X-kross

Tidig vårpromenad i hallonröd nyans från Didriksons 

NXR

Jacka från Salomon som känns väldigt sportig men som jag ofta har till vardags också

Årets modejulklapp utses av styrelsen för Svensk Handel Stil i samarbete med Svenska Moderådet.