Vet ni vad min kropp verkar vilja ha allra mest just nu? Rörlighetsträning. Jag har ju skrivit en hel del om ämnet förut, om hur viktigt det är att vara rörlig för att kunna använda sin kropps fulla kapacitet och för att undvika smärta och skador.

Jag har därför gett mig själv en prenumeration på Yogobe som en tidig julklapp. Har tidigare haft en prova-på-månad och därefter använt gratispassen men känner att det är dags att utforska videobanken ordentligt. Min lilla julutmaning är sedan att varje dag under ledigheten ge mig själv en stunds rörlighetsträning i kombination med kärlek för fötterna. Fötterna har nämligen kallat på uppmärksamhet under en längre tid då all löpning kräver styrka. Jag kallar det Happy feet and flex, som i flexibility. Det behöver inte vara långa pass – vissa dagar kan det handla 10 minuter – men jag ger mig själv varje-dag-utmaningen just för att bana in rutinen.

Yoga