Jag har fått möjlighet att testa en CamelBak ur Addnatures stora sortiment av ryggsäckar. Efter att ha testat säcken och dess vätskesystem under ett flertal rundor vill jag nu dela med mig av en recension.

Först några fakta om produkten

CamelBak Octane XCT 3L 
– Rygglängd 38 centimeter
– Vikt 320 gram
– DWR-behandlad för en vattenresistent finish
– Reglerbara axelband i 3D-mesh samt reglerbar bröstrem
– Bakpanel i air mesh för god ventilation
– Vätskesystem Antidote Reservoir som rymmer 3,0 liter vätska
– Ytterfack, huvudfack, vätskesystemsfack samt blixtlåsförsedda fickor på avbärarbältet
– Visselpipa

Så här tycker jag 

Plus
Remmarna är enkla att reglera så att väskan sitter tajt mot ryggen. Det kändes först lite ovant att springa med en skumpande vätskepåse där bak (trots att jag är van att springa med ryggsäck) men den tajta passformen underlättade avsevärt. Den passar lika bra på mig som är 165 centimeter och ganska nätt, som på min sambo som är 187 centimeter och lite mindre nätt. Efter några rundor tänker jag inte längre på att det kluckar i bak.

Relativt gott om plats för mobiltelefon, nycklar, gels och utrymme att ta av sig handskar och mössor som inte längre behövs (jag har en tendens att klä mig lite för varmt i det här konstiga vintervädret). Jag har inte testat att lägga ner något större plagg men jag tror inte att det är några problem att få ner en lätt jacka eller liknande i huvudfacket tillsammans med vätskepåsen.

Den rymliga vätskepåsen har ett stort påfyllningsvalv som sluter tätt och är enkelt att fylla på. Jag gillar även påsens fästningsanordning, en plasthake som går smidigt att fästa i en ögla i huvudfacket. Slangen till munstycket hålls på plats med ett fäste på ena axelbandet. Mitt sista plus går till munstycket som är lätt att dricka ur utan att man behöver stanna till.

Minus
I det här mörka landet kan man aldrig ha för många reflexer, något jag tycker saknas på ryggsäcken. Det finns några små reflexdetaljer på axelbanden och på väskans bakdel men jag hade föredragit fler – för att slippa tråckla på mig reflexvästen också.

Mycket bra att det finns en visselpipa, mindre bra att den knappt ger ifrån sig något ljud.   

Summa summarum är jag väldigt nöjd och tycker att priset på 699 kronor (har kostat 900 kronor) är väl värt om du letar efter ett bra vätskesystem.

Camelbak Camelbak Camelbak Camelbak