I början av året gjorde jag en vision board för 2014. Ett kollage med bilder, ord och meningar som står för saker jag vill fylla mitt liv med. För mig ligger det en stor kraft i att först konkretisera mina målbilder och sedan låta dem vara närvarande varje dag. Mitt kollage ligger på skrivbordet på kontoret där jag kan slänga en blick på den så ofta jag vill.

Två av orden jag jobbar mycket med just nu är närvarande och balans. I onsdags var jag hos naprapaten som konstaterade att jag har ett irriterat muskelfäste i sätet och att det finns en hel del muskelknutar och spänningar i framförallt bröstryggen. Jag måste dessutom bli bättre på att aktivera mina djupa magmuskler i stället för att direkt koppla på de ytligare musklerna. Och när vi ändå är igång kan jag säga att musklerna i sätet inte riktigt vill vara med i matchen utan överlåter det mesta arbetet till baksida lår och ländryggen. Inte bra.

Framöver kommer jag därför att ta några steg tillbaka och fokusera ännu mer på att bygga upp. När man har en stark kropp (som jag ändå har) är det lätt att bara köra på för fullt med mycket – och lite för ensidig – träning. Jag som dessutom jobbar med att träna andra måste vara ännu mer noggrann med att ge kroppen återhämtning mellan varven.

Visionboard

”Sunda tankar i en sund kropp” är ett av mina favorituttryck. Du kan inte ha det ena utan det andra.

Visionboard

Visionboard Visionboard

New York är min sinnebild för en perfekt resa eftersom jag tänker på min och Johns vecka där i september förra året. Jag vill tillbaka!