Healthy

I London passade vi på att slinka in en sväng på Whole Foods, ett riktigt mekka för oss som gillar hälsosam och ekologisk mat. Grön juice, bärsmoothie, rödbetsjuice, chiapods (chiafrön blandat med kokosmjölk och bär eller frukt) och Bounce energibollar var några av sakerna som fick följa med därifrån.

Jag ser fram emot att testa rödbetsjuicen då det under de senaste åren presenterats en hel del forskningsresultat om hur nitrat (som finns i bland annat rödbetor och spenat) kan öka effektiviteten i cellernas mitokondrier (kraftverk) och på så vis minska syreåtgången vid fysiskt arbete. En liten shot inför tävling kanske skulle kunna vara något?

Som ni vet gillar jag chiapudding och de små portionsförpackningarna är smidiga att ta med, men det smakar lika gott att göra själv. Här är ett recept jag brukar gå efter.

Förutom Whole Foods finns en annan stor ekologisk matvarukedja i London som heter Planet Organic. Den ska jag kolla in vid nästa Londonbesök…