I kväll drar en spännande dokumentärserie igång klockan 20.30 på TV4:s nya kanal TV12. Programmet heter Framgång i sikte och följer fem personer som kämpar för att nå sina idrottsliga mål. Det är mål av många olika slag! Kanotisten Linnea Stensils vill ta sig till OS i Rio, journalisten Thomas Pickelner la ett år av sitt liv för att ta sig från motionär till elitnivå på 800 meter och pensionären Kerstin Juneberg satsar på att genomföra sitt första marathon. Till sin hjälp har de experter som Malin Ewerlöf, Paolo Roberto, Susanne Gunnarsson och Oscar Jöback.

På Nyhetsmorgon i morse berättade Thomas Pickelner mer om programmet, tillsammans med hjärnforskaren Katarina Gospic som pratade om hur hjärnans belöningssystem fungerar när vi sätter upp den här typen av mål. Klippet kan ni se här nedanför.

Jag vet inte om vi har TV12 hemma, men annars kommer jag att se programmet via TV4 Play. Gillar den här typen av dokumentärer!