Jag gillar som ni vet att tipsa om roliga löplopp runt om i landet (eller i andra länder för den delen). Så i dag, när jag har fullt upp med jobb, passar jag på att slänga in ett snabbt tips som damp ner i inkorgen förra veckan.

För andra året i rad arrangeras Stockholm Urban Mile, ett event till förmån för Barncancerfonden. Loppet har ingen klassisk bansträckning och inte heller någon tidtagning. I stället finns ett antal Check Points, till exempel Slottsbacken, Münchenbryggeriet och Odenplan. 24 timmar innan start kan man ladda ner kartan över Urban Mile 2014 på www.intersportchallenge.com/urbanmile. Vilken väg du sedan tar mellan kontrollerna är upp till dig själv.

Det finns två banor, med uppmätta sträckor på cirka 5 och 10 kilometer. Men det kan som sagt bli mer eller mindre beroende på vilken väg du väljer och hur väl du planerar loppet. Vinnaren blir den som kommer först i mål med bevis från alla Check Points.

Urban Mile är gratis att delta i, men deltagarna uppmuntras att skänka minst 50 kronor till Barncancerfonden. Här kan ni läsa mer om loppet och här finns facebook-sidan.

Urban Mile

Urban Mile 2014, torsdag 22 maj klockan 18.30. Start och mål vid statyn i Humlegården. Den 21 maj klockan 18.30 finns kartan tillgänglig för nedladdning.