I morse fick jag och ett gäng andra journalister och bloggare möjlighet att börja dagen med paddling utmed Skeppsbrokajen. Vattnet var lugnt och det är fascinerande hur tyst och stilla det kändes att guppa runt i kanot mitt i stadens brus. Det var outdoor-märket áhkká som bjöd in till pressevent för att visa upp sin kommande kollektion. Förutom grundkollektionen samarbetar áhkká med äventyrerskan Renata Chlumska som har varit med och tagit fram áhkká by Renata. Kläderna säljs hos Ellos och jag såg många snygga och stilrena plagg som jag tror fungerar fint för såväl vardagen till och från jobb som mer äventyrliga aktiviteter. Renata bestiger höga berg och paddlar milslånga sträckor runt om i världen, men äventyr behöver inte vara det mest extrema utan det kan räcka med att ta sig ut i skogen, på vattnet eller någonstans i naturen – var man än bor. Jag gillar vardagsäventyr, de där små utflykterna som kan sluta lite hur som helst och som man kan leva på långt efteråt.

Ahkka

Jackor ur áhkká by Renata-kollektionen. Namnet áhkká kommer från bergsmassivet i Stora sjöfjällets nationalpark i Lappland.

ahkka

Jag och Renata efter paddelturen

ahkka

Jessica och Eva från ToppHälsa var också nöjda över valet av morgonaktivitet