… Och prylarna jag kan vara utan.

Jag är inte den som alltid vill och måste ha senaste nytt när det kommer till prylar, skor och kläder. Men självklart gillar jag att utrusta mig med bra och fina grejer. I mitt yrke får jag testa en hel del prylar, men byter sällan ut mina favoriter. När jag väl hittat något jag gillar så är det svårt för konkurrenter att slå sig in, även om det såklart händer. Så några av favoriterna är helt nya medan andra har hängt med ett bra tag. Jag tänkte dela med mig av några löparprylar jag gillar extra mycket, och några kategorier ”hjälpmedel” jag sällan känner ett behov av.

GPS-klocka
Jag har haft min klocka från Garmin i drygt två år. Den är enkel att använda, hittar satelliterna snabbt och skärmen går att ställa in efter vilka funktioner man vill ska visas. Jag håller koll på distans, hastighet och tid. En annan smart grej är att det går att ställa in klockan på olika intervallupplägg så att klockan piper när det är dags att springa respektive vila. Modellen heter Forerunner 910XT och är egentligen en triathlon-klocka, men sim- och cykelfunktionerna har jag väldigt dålig koll på.

Jenny och fröken Garmin

Skor för olika underlag
Jag har förbrukat ett antal skor de senaste åren och generellt är det ASICS som visat sig passa mina fötter bäst. Deras modeller har jag vid flack löpning, lättare skor för snabba kortare pass och lite mer dämpade för distans- och långpass. Men de skor jag gillar allra bäst är faktiskt inte från ASICS utan Salomon Speedcross som jag springer mina terrängpass i. Det är en lätt sko med skön passform och bra grepp i backig terräng. Smart snörning och vattenavisande yttermaterial. En riktigt bra terrängsko helt enkelt.

Speedcross

Solglasögon
Mina ögon är solkänsliga men samtidigt vill jag inte ha ett par glasögon som ”hoppar runt” i ansiktet när jag springer. Lösningen för mig heter Adidas Adizero Tempo Pro som jag har fått förmånen att testa. Redan efter ett par gånger är jag såld, och det händer inte jätteofta när det kommer till nya prylar. Ett par superlätta glasögon som sitter där de ska och där linsen skyddar mot solstrålarna samtidigt som synen inte hindras. Priset är saftigt, ca 1 600 kronor (finns hos de flesta Löplabbet-butikerna runt om i landet) men det är ungefär så mycket de flesta riktigt bra sportglasögonen kostar.

Adidas sun glasses

Camelbak och annan ryggsäck
Under långpass och vid transportlöpning är en lätt och smidig ryggsäck a och o. Jag har två varianter, en Camelbak med vattenlunga och en Inov-8 som rymmer 25 liter packning. Toppenbra båda två, här nedanför hittar ni inlägg där jag skrivit lite mer om respektive väska.

Camelback

Här har jag skrivit en recension om min Camelbak.

Löparrygga

Här har jag skrivit om min Race Elite 25 från Inov-8.

3 prylar jag sällan tar med mig ut på rundorna:
Pulsband: Jag springer hellre på känsla, nu var det säkert mer än ett år sedan jag senast tog på mig pulsbandet.
Keps: På vintern springer jag med pannband eller mössa men jag har väldigt svårt att hitta kepsmodeller som sitter bra på mitt huvud. Jag har testat en del varianter i butik men nej, ingen har känts hundra. När det är riktigt varmt och soligt skulle det dock vara bra med något som skyddar huvudet, så jag kollar vidare. Tills dess, ingen keps i spåret.  
Vätskebälte: Jag föredrar min Camelbak eftersom jag upplever att vätskebältena stör löpningen för mycket. Det är svårt att hitta ett bälte som går att justera så att det inte skumpar runt kring kroppen, tycker jag. Jag brukar också ha en tendens att spänna axlarna när jag springer med bälte eftersom jag tar ut armbågarna långt ut åt sidorna för att inte toucha till flaskorna.