Det är så lätt att fastna i gamla invanda rutiner. Att tugga på med samma upplägg vecka efter vecka. Det gäller såklart inte bara träningen, men det är den jag syftar på lite extra just nu. Jag har väldigt lätt för att köra på ungefär likadant under väldigt långa perioder, även fast jag ofta säger till mig själv att det vore kul att testa andra saker också. Dans till exempel. Hur länge sen var det inte som jag tog en dansklass? Alldeles för länge sen, och jag som faktiskt älskar att dansa. Nu älskar jag ju att springa och yoga också, men att krydda upplägget då och då har så många fördelar att jag bara måste göra det lite oftare.

– Kroppen blir allsidigt tränad, den svarar väldigt bra på variation
– Det är motiverande och roligt att kliva utanför boxen
– Nya träningsformer kan betyda nya trevliga bekantskaper
– Att vidga sina vyer är aldrig fel, det är utvecklande att vara nyfiken!

I sommar vill jag bland annat testa SUP (stand up paddling) och orientera mera, det sistnämnda började vi med redan i kväll. Rundays medlemsträning bestod av orienteringsträning med Sundbybergs IK i Ursvik. Jag har orienterat en del förut, men är långt ifrån bra… Det är dock väldigt roligt, och om man tränar blir man dessutom bättre har jag hört :). Jag ska köpa Naturpasset och fortsätta öva i sommar.

Jenny orienteringI kväll svängde jag av från spåret i dubbel bemärkelse. Orientering är något jag sällan gör men som jag gärna skulle vilja göra oftare. Att svänga av, ut i den obanade terrängen är något av det roligaste jag vet i träningsväg. Tacka vet jag trail!