Smulig rabarberlyx

Jag avslutar helgen i soffan med lite kvällsjobb och paj. Tidigare i veckan bakade mamma rabarberpaj och i dag är det min moster som har gjort samma sak. Oförskämt gott och lyxigt att bli bjuden på hemmagjord smulpaj två gånger samma vecka.

I morgon tänkte jag berätta lite mer om loppet jag sprang tidigare i dag. Stockholm Trail var precis som förra året en välarrangerad och rolig tävling, trots att mina ben stundtals protesterade väldigt högljutt i de många, långa och branta backarna.

Rabarberpaj

När jag själv gör rabarberpaj brukar den se ut något i stil med det här receptet:

Rabarbersmulpaj 
Till själva ”smulet” blandar jag ihop:
1,5 dl havregryn,
1 dl grahamsmjöl,
0,5 dl mandelmjöl (eller någon annan mjölkombination, sammanlagt 3 dl),
150 g smör och
ca 0,5 dl råsocker till en grynig massa som jag sedan fördelar över rabarberbitar som jag fyllt den smorda pajformen med. Jag brukar även strö lite potatismjöl över rabarbern eftersom det binder vätska. Ugnen ställer jag på 200 grader och pajen är färdiggräddad efter ungefär 25 minuter.

2 svar till Smulig rabarberlyx
  1. pilla Svara

    Åh rabarberpaj, finns det något godare?!?!

    • Jenny Svara

      Nej jag tror knappt det! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Var vänlig ange ditt namn, din e-postadress och en kommentar.