Chartersol och skön aktivitet

Längtar du efter sol, bad och chartervila men vet att du lätt får kryp i kroppen av att inte röra dig? Aktiv Resa har listat lagom svettiga aktiviteter på Fritidsresors och Vings fem populäraste charterorter: Kreta, Cypern, Mallorca, Rhodos och Bodrum i Turkiet.

Cypern är Medelhavets tredje största ö. I de pampiga Troodosbergen finns många fina vandringsleder att utforska. Om du hellre tar dig fram på hjul kan du hyra mountainbike i Kalavasos.

Mallorca är ett riktigt paradis för cyklister med sin vackra natur och härliga klimat. Det finns också gott om tennisbanor och klättringsmöjligheter. I Puerto Pollensa finns bra kurser för både nybörjare och mer erfarna klättrare hos Rocksport Mallorca.

Kreta är Greklands ö med ett landskap som erbjuder allt från palmfyllda stränder till snötäckta berg. I byn Agios Pavlos finns yogaanläggningarna Yoga Plus och Triopetra, där intensiv träning varvas med avkoppling och fräsch vegetarisk mat.

Bodrum brukar kalla Turkiets S:t Tropez. Här kan du hålla dig i trim på någon av stadens träningsanläggningar som ofta ligger i anslutning till hotellen. Dedeman Hotel och Marmara är två exempel.

Rhodos stoltserar med flest soldagar i den grekiska övärlden och långa fina stränder runt hela ön. I den lilla byn Kitari, på öns sydöstra sida, väljer många att snorkla. Men här finns gott om andra vattensporter.

Tidskrift: Blossom Magazine Special Aktiv Resa
Utgåva: 2011
Sida: 48-49

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Var vänlig ange ditt namn, din e-postadress och en kommentar.